24ωρη επιβίωση σε life raft: Η LALIZAS στηρίζει την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

2019-09-27 | 24ωρη επιβίωση σε life raft: Η LALIZAS στηρίζει την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Η ΛΑΛΙΖΑΣ, δηλώνοντας πάντα παρούσα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στη θάλασσα και με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες της, υποστηρίζει για ακόμα μια φορά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) και το Τμήμα Υγρού Στοιχείου, παρέχοντάς τους τον απαιτούμενο σωστικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαιδευτικής τους συνάντησης.

Από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το Τμήμα Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και η Πολεμική Αεροπορία (111 Π.Μ.), θα πραγματοποιήσουν θαλάσσια άσκηση επιβίωσης στη δυτική πλευρά του Παγασητικού Κόλπου και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Αγχίαλο.

Το σενάριο της άσκησης έχει ως εξής:

Οκτώ πολίτες κι ένα μέλος της ΕΟΔ θα επιβιβαστούν και θα παραμείνουν για 24 ώρες σε ένα life raft, χρησιμοποιώντας τον σωστικό εξοπλισμό του. Παράλληλα θα ενεργοποιηθούν και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα ανίχνευσης και επικοινωνίας τόσο με γύρω πλεούμενα σκάφη όσο και επίγειους σταθμούς. Μετά τον πέρας των 24 ωρών, έξι από τους επιβαίνοντες θα συλλεχθούν από ειδικό σωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ οι υπόλοιποι 3 από ελικόπτερο διάσωσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η σωσίβια λέμβος θα παρακολουθείται τόσο από ηλεκτρονικές συσκευές όσο και από ένα ελικόπτερο διάσωσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η LALIZAS θα συμβάλει σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία παρέχοντας το life raft, καθώς και όλα τα σωσίβια. Επιπλέον, ένα από τα άρτια καταρτισμένα μέλη της εταιρείας μας, θα συμμετάσχει στην ομάδα των «ναυαγών» προκειμένου να παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλους τους συμμετέχοντες!

Πριν από αυτή την άσκηση, θα πραγματοποιηθεί από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η οποία επίσης υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή, ένα τρίωρο ενημερωτικό σεμινάριο με την συμμετοχή περίπου 30 πολιτών. Στόχος είναι η σωστή εκπαίδευση νέων αλλά και επαγγελματιών που ενδιαφέρονται για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Η LALIZAS θα μοιραστεί με το κοινό τη γνώση και την εξειδίκευσή της στον σωστικό εξοπλισμό, πραγματοποιώντας μια παρουσίαση για την σωστή χρήση σωσίβιων και σχεδίων. Η παρουσίαση θα υλοποιηθεί πριν από την άσκηση επιβίωσης στη θάλασσα, από ένα από τα εξειδικευμένα μέλη της εταιρείας μας, με στόχο την ασφάλεια των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Για την LALIZAS, είναι πάντα τιμή να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που εκπαιδεύουν τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη θάλασσα με ασφάλεια! Αυτό είναι τόσο το πάθος μας, όσο και η πηγή έμπνευσης για τα προϊόντα μας!

Για εμάς, Safety is not just a product, it is an ongoing process!

 

http://www.hrt.org.gr/

http://www.hrt.org.gr/diaswsi-sto-ygro-stoixeio.el.aspx

ΚΟΡΥΦΗ