1982 -
1982
LALIZAS | 1982 -

Ο κ. Σταύρος Λάλιζας, πρώην πανελλήνιος πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας, ιδρύει την οικογενειακή εταιρεία LALIZAS ανταποκρινόμενος στη ζήτηση της ναυτιλιακής αγοράς και ξεκινά την πώληση των ειδικά κατασκευασμένων σωσιβίων στην Ελλάδα. 

 
1985
LALIZAS | 1985 –

Μέσα σε 3 χρόνια, το όνομα LALIZAS γίνεται ευρέως γνωστό και ταυτίζεται με την «ασφάλεια» στα πλαίσια της ιστιοπλοΐας. Στη συνέχεια, λόγω της αυξημένης ζήτησης σε ναυτιλιακά είδη και σωστικό εξοπλισμό, η επιχείρηση μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις και λαμβάνει τη μορφή ενός μικρού εργοστασίου. Εκείνη την περίοδο ο αριθμός του προσωπικού άγγιζε τα 15 άτομα και η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου περιείχε 150 κωδικούς προϊόντων.

 
1986
LALIZAS | 1986 –

Χάρη στη συνεχή ανάπτυξη και στην αύξηση των πωλήσεων, η LALIZAS ξεκινά τις πρώτες εξαγωγικές δραστηριότητες και εδραιώνει την εμπορική της παρουσία στη Αυστραλία και αργότερα στην Ολλανδία, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση Ναυτιλίας.

 
1994
LALIZAS | 1994 –

Ιδρύεται η LALIZAS Holdings
 
1995
LALIZAS | 1995 –

Έπειτα από μια προσοδοφόρα δεκαετία, η LALIZAS για να ανταποκριθεί στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης ναυτιλιακών ειδών τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από την παγκόσμια, μεταφέρει την παραγωγή της σε νέες και ακόμη μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Η επένδυση αυτή έδωσε στην εταιρεία την ευκαιρία να αναπτύξει ένα πολύ μεγαλύτερο εργοστάσιο, το οποίο της επέτρεψε να αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγή της.

 
1996
LALIZAS | 1996 –

Εφόσον η εταιρεία κατάφερε να ανταποκριθεί άρτια στη ζήτηση και στις απαιτήσεις της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς, ανέπτυξε εμπορική παρουσία σε 45 χώρες.

 
2000
LALIZAS | 2000 –

Στις 23/10/2000 η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τραγικό συμβάν. Για άγνωστους λόγους οι εργοστασιακές εγκαταστάσεις της έπιασαν φωτιά η οποία κατέστρεψε τα πάντα. Ως συνέπεια, η εταιρεία έφτασε πολύ κοντά στην πλήρη διακοπή της λειτουργίας της. 

 
2000
LALIZAS | 2000 –

Λίγες εβδομάδες μετά, η LALIZAS συμμετείχε στην έκθεση Athens Boat Show, χωρίς προϊόντα,  μόνο με το προσωπικό της, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει με την ίδια επιχειρηματική δυναμικότητα και σθένος. Ο κύριος στόχος της ήταν τεθεί υπό πλήρη εμπορική λειτουργία εντός 90 ημερών.

 
2001
LALIZAS | 2001 –

Με αμετάκλητη δέσμευση όλων των στελεχών της εταιρείας στον κύριο στόχο της και έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες, η LALIZAS κατάφερε στις 09/01/2001 να εδραιωθεί σε νέες εγκαταστάσεις και να λειτουργεί υπό κανονικούς ρυθμούς. Όλο το προσωπικό της εταιρείας εκείνη την περίοδο συνέβαλε αποτελεσματικά και ανιδιοτελώς στην ανάκαμψη της εταιρείας καθώς και οι πελάτες της με τη συνεχή υποστήριξή τους. Ως αποτέλεσμα, στο κλείσιμο του χρόνου η LALIZAS διπλασίασε το τζίρο της, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.  

 
2004
LALIZAS | 2004 –

Η LALIZAS ιδρύει νέο εργοστάσιο στην Κίνα και παράλληλα εγκαινιάζει τα MARINA Stores, το κανάλι λιανικής πώλησης της, με σκοπό να λαμβάνει απευθείας την ανατροφοδότηση από την αγορά.
 
2008
LALIZAS | 2008 –

H LALIZAS εγκαινιάζει νέο κέντρο εφοδιασμού στην Κίνα, το οποίο πλέον διευκολύνει τις αποστολές της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
2011
LALIZAS | 2011 –

Η LALIZAS εγκαινιάζει νέο κέντρο εφοδιασμού στο Βέλγιο με αποτέλεσμα η παράδοση των εμπορευμάτων να ολοκληρώνεται μέσα σε 3 ημέρες, ενώ παράλληλα αυξήθηκε η διαθεσιμότητα εμπορευμάτων στο 90%.
 
2012
LALIZAS | 2012 –

Η LALIZAS ανακοινώνει την εξαγορά τεσσάρων μεγάλων εταιρειών στη ναυτιλιακή βιομηχανία και διευρύνει το φάσμα των προϊόντων της. Η Lofrans’ κατασκευάζει εργάτες άγκυρας υψηλής ποιότητας & αντοχής, η MAX POWER boat thrusters για τον πλήρη έλεγχο ελιγμών σκαφών & πλοίων, η Νuova Rade ναυτιλιακό εξοπλισμό & αξεσουάρ από πλαστικό και τέλος, η OCEAN Fenders μπαλόνια για κάθε είδος σκάφους.
 
2015
LALIZAS | 2015 –

Στο Πέρνικ της Βουλγαρίας ιδρύεται ακόμη ένα εργοστάσιο παραγωγής. Είναι η πέμπτη μονάδα παραγωγής του ομίλου LALIZAS, με κύριο στόχο την παραγωγή μπαλονιών σκάφους για την OCEAN.
 
2018
LALIZAS | 2018 –

Η LALIZAS αναγνωρίζει τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που προσφέρει η commercial αγορά και αποκτά δύο μεγάλες εταιρείες με παγκόσμια παρουσία: την Alexander/Ryan Marine & Safety που εδρεύει στο Χιούστον των Η.Π.Α. με εμπειρία στην υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και εξοπλισμού με περισσότερες από 50 USCG εγκρίσεις, και την Antipiros που εδρεύει στο Σπλιτ της Κροατίας, η οποία ειδικεύεται στον πυροσβεστικό εξοπλισμό.
 
2019
LALIZAS | 2019 – Aquisition of ARIMAR

Aquisition of ARIMAR

Η LALIZAS συνεχίζει να αναπτύσσεται, προχωρώντας σε μια ακόμη στρατηγική εξαγορά, αυτή τη φορά της ιταλικής εταιρείας ARIMAR, η οποία κατασκεύαζε liferafts και φουσκωτά βαρκάκια, κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά.

 
ΚΟΡΥΦΗ