1982 -
1982
LALIZAS | 1982 -

Ο κος Σταύρος Λάλιζας, πρώην πανελλήνιος πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας, ιδρύει την οικογενειακή εταιρεία LALIZAS ανταποκρινόμενος στη ζήτηση της ναυτιλιακής αγοράς και ξεκινά να πουλάει τα ειδικά κατασκευασμένα σωσίβια σε όλη την Ελλάδα.

 
1985
LALIZAS | 1985 –

Μέσα σε 3 χρόνια το όνομα LALIZAS γίνεται ευρέως γνωστό και ταυτίζεται με την «ασφάλεια» στα πλαίσια της ιστιοπλοΐας. Στη συνέχεια, λόγω της αυξημένης ζήτησης σε ναυτιλιακά είδη και σωστικό εξοπλισμό, η επιχείρηση μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις και μεταλλάσσεται σε μικρό εργοστάσιο. Εκείνη την περίοδο ο αριθμός του προσωπικού άγγιζε τα 15 άτομα και η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου περιείχε 150 κωδικούς προϊόντων.

 
1986
LALIZAS | 1986 –

Χάρη στη συνεχή ανάπτυξη και στην αύξηση των πωλήσεων, η LALIZAS S.A. ξεκινά τις πρώτες εξαγωγικές δραστηριότητες και εδραιώνει την εμπορική της παρουσία στη Αυστραλία και αργότερα στην Ολλανδία, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση Ναυτιλίας.

 
1995
LALIZAS | 1995 –

Έπειτα από μια προσοδοφόρα δεκαετία, η LALIZAS S.A. για να ανταποκριθεί στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης ναυτιλιακών ειδών τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από την παγκόσμια, μεταφέρει την παραγωγή της σε νέες και ακόμη μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Η επένδυση αυτή έδωσε στην εταιρεία την ευκαιρία να αναπτύξει ένα πολύ μεγαλύτερο εργοστάσιο, το οποίο της επέτρεψε να αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγή της.

 
1996
LALIZAS | 1996 –

Εφόσον η εταιρεία κατάφερε να αποκρίνεται άρτια στη ζήτηση και στις απαιτήσεις της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς, ανέπτυξε την εμπορική παρουσία της σε 45 χώρες.

 
2000
LALIZAS | 2000 –

Στις 23/10/2000 η εταιρεία βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τραγικό συμβάν.

Για άγνωστους λόγους οι εργοστασιακές εγκαταστάσεις της έπιασαν φωτιά η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς τα πάντα. Ως συνέπεια, η εταιρεία έφτασε πολύ κοντά στο να βγει εκτός λειτουργίας.

 
2000
LALIZAS | 2000 –

Λίγες εβδομάδες, μετά η LALIZAS S.A. συμμετείχε στην έκθεση Athens Boat Show δηλώνοντας πως θα συνεχίσει με την ίδια επιχειρηματική δυναμικότητα και σθένος. Ο κύριος στόχος της ήταν τεθεί υπό πλήρη εμπορική λειτουργία εντός 90 ημερών.

 
2001
LALIZAS | 2001 –

Με αμετάκλητη δέσμευση όλων των μελών της εταιρείας στο κύριο στόχο της και έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες, η LALIZAS S.A. κατάφερε στις 09/01/2001 να εδραιωθεί σε νέες εγκαταστάσεις και να λειτουργεί υπό κανονικούς ρυθμούς. Όλο το προσωπικό της εταιρείας εκείνη την περίοδο συνείσφερε αποτελεσματικά και ανιδιοτελώς στην ανάκαμψη της εταιρείας καθώς και οι πελάτες της με τη συνεχή υποστήριξή τους. Ως αποτέλεσμα, στο κλείσιμο του χρόνου η LALIZAS S.A. διπλασίασε το τζίρο της.

 
2008

Η LALIZAS S.A. αποκτά τη νέα πιστοποίηση ISO 9001-2008 για την Κατασκευή και Εμπορεία Σωστικού εξοπλισμού και Ναυτιλιακών ειδών.

2010
LALIZAS | 2010 –

Η LALIZAS S.A. συμμεριζόμενη το ίδιο όραμα με την ActionAid, συμμετέχει στο έργο της προσφέροντας χορηγίες και λαμβάνοντας την αναδοχή παιδιών, συνεισφέροντας στο δικαίωμα να έχουν ένα καλύτερο και πολλά υποσχόμενο μέλλον.

 
2011
LALIZAS | 2011 –

Ένας από τους πρώτους κατασκευαστές σωσιβίων δημιουργεί νέα σωσίβια τα οποία συμμορφώνονται με τα νέα στάνταρ της αγοράς, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την ισχυρή θέση που κατέχει στην αγορά.

 
2013

Παρουσίαση των ολοκαίνουριων σωστικών σχεδίων LALIZAS. Τα liferafts OCEANO είναι πιστοποιημένα κατά SOLAS και τα LALIZAS κατά  ISO σχεδιασμένα για την αγορά αναψυχής. Κατασκευάζονται από την LALIZAS, με εξωτερικές ζώνες, ανακλαστικές ταινίες και πλωτήρες. Το SOLAS OCEANO κατασκευάζεται και δοκιμάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις της SOLAS και την οδηγία MED που εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τους επιβάτες και οι σωσίβιες σχεδίες LALIZAS ISO έχουν δοκιμαστεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9650-1 για την ασφάλεια, όπου υιοθετείται  από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

2015
LALIZAS | 2015 –

Παρουσίαση των, προς το παρόν, καλύτερών μας φουσκωτών σωσιβίων.

 
ΚΟΡΥΦΗ