24 ώρες σε LALIZAS life raft: Αποστολή επετεύχθη!

2019-10-22 | 24 ώρες σε LALIZAS life raft: Αποστολή επετεύχθη!

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (το Τμήμα Υγρού Στοιχείου), η Ελληνική Αεροπορία και η εταιρεία LALIZAS ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθεί θαλάσσια άσκηση επιβίωσης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενίσχυση της σημασίας για την ασφάλεια στη θάλασσα!

Στις 20 Οκτωβρίου 2019, 10:05 το πρωί, η άσκηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς χωρίς κανένα απρόσμενο γεγονός!

Στην θαλάσσια άσκηση επιβίωσης, που πραγματοποιήθηκε στην ανατολική ακτή του Παγασητικού κόλπου στην νέα Αγχίαλο Βόλου, 4 ναυτικά μίλια από την στεριά, 10 ναυαγοί (8 πολίτες και 2 διασώστες) βρέθηκαν σε ‘’πραγματική’’ κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και παρέμειναν σε ένα LALIZAS life raft για 24 ώρες, χρησιμοποιώντας τον σωστικό εξοπλισμό που υπήρχε μέσα για να ‘’επιβιώσουν’’.

Μένοντας πιστή στις αξίες της, στηρίζοντας την μέγιστη ασφάλεια στη θάλασσα, η εταιρεία LALIZAS χορήγησε στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης το life raft και όλα τα σωσίβια με σκοπό να πραγματοποιηθεί η άσκηση. Επιπρόσθετα, ένας άρτια εκπαιδευμένος ειδικός της εταιρείας LALIZAS συμμετείχε στην ομάδα ‘’ναυαγών’’ με σκοπό να την υποστηρίξει και να την καθοδηγήσει. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, επίδειξη με την ορθή χρήση σωστικού εξοπλισμού όπως τα life raft και σωσίβια,  τα οποία κρίνονται υποχρεωτικά για να υπάρχει ασφάλεια κατά τη διάρκεια παραμονής μας στη θάλασσα.

Ο Κωνσταντίνος τόνισε ότι : «Όλη η ομάδα ναυαγών ήταν ψύχραιμη παραπάνω από το αναμενόμενο, εκφράζοντας διαφορετικές και εύστοχες ερωτήσεις με ειλικρινές ενδιαφέρον αναφορικά με τον σωστικό εξοπλισμό».

Οι συμμετέχοντες σε όλη την διάρκεια της άσκησης αισθάνονταν ασφαλείς μέσα στοLALIZAS life raft, με το κωδικό όνομα MEDUSSA, καθώς όλος ο σωστικός εξοπλισμός ήταν πλήρως λειτουργικός και αποτελεσματικός.

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές για την MEDUSSA σποραδικά ρεύματα άλλαζαν την πορεία του life raft, γεγονός που δεν επηρέασε καθόλου τον συντονισμό των ομάδων διάσωσης. Η έρευνα-διάσωση πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία και όλα ήταν υπό έλεγχο! Θερμικές κάμερες με ενσωματωμένα συστήματα υπολογισμού απόστασης και θέσης κατέγραφαν συνεχώς τις εξελίξεις με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας των συμμετεχόντων.  Όλη η κινητοποίηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε συνδυασμό με την συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορίας ήταν ανεκτίμητη σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Μετά την περισυλλογή όλων των ναυαγών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανέφερε: «Όλοι τους είναι σε καλή ψυχική διάθεση, και αφού ικανοποιήθηκαν βασικές ανάγκες τους, πήραμε δείγματα αίματος, έγιναν μετρήσεις των ζωτικών σημείων, των επίπεδων στρες και υπνηλίας. Αυτή την στιγμή κλινικός ψυχολόγος συνομιλεί μαζί τους έτσι ώστε να συζητήσει και να εκτιμήσει την εμπειρία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης».

Όλο το εγχείρημα βιντεοσκοπήθηκε και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί βίντεο στο κανάλι της LALIZAS στο YouTube με όλες τις συναρπαστικές στιγμές από το “ναυάγιο”, την παραμονή στο life raft και την διάσωση των “ναυαγών”.

Για τον όμιλο LALIZAS ήταν μεγάλη τιμή να υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία για την ορθή  ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού, το οποίο θέλει απολαμβάνει την θάλασσα με ασφάλεια.  Αυτή είναι και η πάγια αξία της εταιρείας.

Για εμάς, Safety is not just a product, it is an ongoing process!

ΚΟΡΥΦΗ